Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в интервюто

...
Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в интервюто
Коментари Харесай

Ватикана: Папата не иска Украйна да се предаде, а да преговаря за мир

Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в изявлението си за швейцарска телевизия, в което изиска страната да развее " бяло знаме "  и да стартира договаряния за мир, посочи шефът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни, представен от италианската новинарска организация АНСА и Българска телеграфна агенция.

Вчера Ройтерс разгласява елементи от изявлението, което ще бъде излъчено на 20 март. Според извадки от текста Франциск приканва за прекъсване на огъня и за храброст за водене на договаряния.

" Папата употребява термина " бяло знаме "  в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се изрази по този начин, като знак за прекъсването на вражеските дейности, за помирение, реализирано със храброст за договаряния ", изясни през днешния ден Бруни в изявление за Лоренцо Бучела по Швейцарските радио и телевизия (Ер Те ЕС). " Някъде в изявлението, до момента в който приказва за различен спор, само че имайки поради всякаква обстановка на война, папата ясно съобщи: " Преговорите в никакъв случай не са капитулация ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР